Yoga handler ikke (kun) om at være smidig

I mit daglige liv som lærer, møder jeg ofte mennesker, som siger, at de ikke er smidige nok til at dyrke yoga. Det svarer til at sige, at man er for beskidt til at gå i bad eller for træt til at kunne sove!

Hvis du føler dig usmidig, så er yogaen netop en vej, du kan bevæge dig ud ad…..

MEN yoga er ikke kun smidighed. Den fysiske del af yogaen handler om balance, styrke og fleksibilitet. Og smidighed uden fysisk styrke kan faktisk være farligt, da man meget hurtigt kan komme for dybt ud i et stræk og dermed skade sin krop.

Og alle mennesker kan dyrke yoga – det kræver ikke en særlig krop. Alle kroppe er yoga-kroppe. Det fantastiske ved yogaen er, at alle stillingerne modificeres, således de passer til den enkelte.

Det handler om at lægge den konstante sammenligning med alle andre langt væk. Der er INGEN, der beder dig om at sidde i en fuld lotusstilling eller lave en håndstand. Det er kun dig og din krop på måtten. Du kan bruge dele af, hvad læreren siger, og ellers bare være i din egen fantastiske krop og mærke hvad der sker, når du lytter til den.

Yogaen er meget mere end en fysisk aktivitet, den tilbyder dig en måde, hvor du kan lære dig selv bedre at kende på. Og når du oplever, at denne dør åbner sig for dig, så bliver smidigheden en uvæsentlig faktor.

lotusomvendt

Ses vi på måtten?

Namasté

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *